OutplacementWanneer je nog een baan hebt, maar ontslag dreigt, dan is een outplacement traject een goede manier zijn om snel een nieuwe baan te vinden.

Bij M.I.R. Advies bieden wij je een effectief traject waarmee we je kansen optimaliseren om snel een andere baan te vinden. Wij hebben contact met veel werkgevers in verschillende branches waardoor wij vaak sneller werk voor je vinden dan als je zelf zou gaan solliciteren. Daarbij helpen we je om je goed te presenteren, zowel schriftelijk als persoonlijk.

Wat kun je en mag je bij outplacement verwachten?

Na aanmelding voor outplacement vindt binnen één week het intakegesprek plaats. Tijdens de intake wordt (gezamenlijk) bepaald waar jouw kansen liggen en waar we ons op gaan richten op de arbeidsmarkt.

We zorgen eerst dat we al je kwaliteiten helder hebben. Zeker na een lang dienstverband is het handig om alles, wat je geleerd hebt voor- en in de tijd, op een rijtje te zetten.

Rekening houdende met deze kwaliteiten stellen we een lijst zoekberoepen samen. Als dit nog onduidelijk is en moet je bijvoorbeeld bijgeschoold of omgeschoold worden, dan kijken we samen naar de mogelijkheden die er voor je zijn.

Jouw werkgever ontvangt het plan van aanpak en om de zes weken wordt een voortgangsrapportage opgesteld. Tussendoor zal telefonisch en e-mail -contact plaatsvinden om je werkgever van de vorderingen op de hoogte te houden.

Na het intakegesprek

Direct na het intakegesprek met plan van aanpak, krijg je voor zes maanden een inlogaccount voor een matchingstool. Op deze verzameltool vind je alle recente vacatures in Nederland inclusief websites van werkgevers zelf. Je hoeft nu niet meer aparte accounts aan te maken op werk.nl, Jobbird, Nationale Vacaturebank etc.

6-Maanden traject

Tijdens de zes maanden heb je recht op tien persoonlijk coachingsgesprekken om je verder te begeleiden naar werk. Na afloop van elk coachingsgesprek wordt een nieuwe afspraak gemaakt.

Jij bepaalt waar je behoefte ligt tijdens deze gesprekken en wij helpen jou met dit onderdeel. Je behoefte kan zijn:

– sollicitatiebegeleiding (brief en Curriculum Vitae)
– voorbereiding op een sollicitatiegesprek
– het zoeken optimaliseren of het leren gebruik maken van je netwerk
– het inzetten van social media.

Soms betekent het krijgen van ontslag een emotionele reactie. Dit kan je belemmeren tijdens je zoektocht naar een andere baan. Indien je dit nodig hebt gaan we hiermee aan de slag zodat je vanuit een goede balans je nieuwe functie kunt starten.

Voor meer informatie of vragen neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

We zullen je zeker weer contacten…

‘Mirjam, bedankt voor je werkzaamheden, het is mij/ons prima bevallen. Mocht het zich in de toekomst weer voordoen dan zal ik je zeker weer contacten. Ik wens je veel succes!’

Image courtesy of jscreationzs at FreeDigitalPhotos.net